Home

Nuria Santamaría, Màrqueting.

Parentesi Quadra són artesans de la catifa nugada a mà des de 2009 i compten amb clients a tot el món. Busquen sempre noves tècniques i la seua innovadora trajectòria acaba de ser reconeguda per la Generalitat Valenciana amb el premi “Artesania d’Avantguarda”. El seu jove equip ens obri les portes de la firma.

Què suposa per a vosaltres el Premi Artesania Comunitat Valenciana, en la categoria “Artesania d’Avantguarda”?

Abans de res, una satisfacció molt gran. En primer lloc, perquè la Comunitat Valenciana és un lloc on els artesans sempre han estat molt reconeguts i que, entre ells, hàgem sigut nosaltres un dels triats suposa un orgull. En segon lloc, molta satisfacció pel reconeixement de tant treball i esforç realitzat durant molts anys i a més justament en un període on la crisi econòmica ha sigut la gran protagonista.

El jurat va valorar el vostre “alt valor creatiu, la singularitat i l’esperit innovador” que caracteritza les vostres peces “des de l’òptica tant funcional com formal”. Ens pots explicar o detallar una mica en quin consisteix tot açò?

Parentesi Quadra és una empresa formada per personal jove i altament qualificat, motiu pel qual valors com els que va destacar el jurat estan en tot moment presents entre nosaltres.

N10-PACV-ParentesiQ2

Encara que heu rebut la distinció en la categoria d’Avantguarda, Parentesi Quadra es dedica a l’artesania de la catifa nugada a mà, com combineu un procés tan artesanal amb la innovació?

Pel mateix que hem citat anteriorment: el nostre equip està format per arquitectes, enginyers i artesans que estan en tot momento buscant noves tècniques que, a més d’estar creades de forma artesanal, combinen el know-how i donen com resultat productes amb dissenys innovadors, però sense oblidar l’origen i la funcionalitat dels mateixos.

Esteu treballant ara en alguna novetat?

El nostre esperit creatiu no deixa de treballar en nous dissenys, noves tècniques i nous productes. En este moment, estem treballant en una nova col·lecció de pufs l’estructura dels quals és de fusta i el seu seient està realitzat amb teixit totalment fet de forma artesanal, encara que sempre sense deixar de costat el nostre esperit innovador. Una altra de les col·leccions en les quals estem treballant i que es va a presentar molt ràpid al mercat, és la nostra col·lecció de llums de sostre, elaborades també de forma artesanal però amb un disseny molt actual i fresc.

De quina de les vostres catifes o col·leccions esteu més orgullosos?

 Esta pregunta és difícil de contestar perquè, a cada moment, la col·lecció en la qual estem treballant sol ser la que més agrada, però és normal en l’evolució de les col·leccions. Es van tancant etapes i obrint-ne d’altres noves amb molta il·lusió i obstinació.

Quins són els vostres principals clients? En teniu fora d’Espanya?

Per a nosaltres, tots els nostres clients són importants, el que passa és que alguns, pel seu nom i pels seus projectes, són molt més coneguts. Per exemple, estem molt orgullosos que el grup Palladium Hotel compte amb nosaltres com a proveïdors de catifes per als seus establiments Hard Rock Hotel, Don Carlos, Hotel Ushuaia, etc., tots ells en l’illa d’Eivissa. Clients com Becara, Mercader de Indias, Ideas Interiorismo, A Cielo Abierto o Amadeo Salvador porten molt de temps confíant en nosaltres. A nivell internacional, comptem amb clients com l’Hotel Royal Bávaro a República Dominicana, Adawiya Alhamrani a Aràbia Saudita, Hermes Clarkson a Londres, Mobilis a Suïssa, Pepe Jeans, Côté Jardin i Côté Maison a Bèlgica, Carrerouge a Luxemburg, Böhmer a Alemanya… per nomenar alguns dels nostres clients principals.

Advertisements