Home

La galeria Unamo by The River ha acollit durant la setmana de la Fira Hàbitat València la presentació de Kushi Chair, un innovador seient realitzat artesanalment amb forma de Pinta Flamenca, i que forma part d’una exposició col·lectiva de projectes innovadors de nous talents del disseny valencià. Dissenyada per Sanserif Creatius i realitzada pels artesans castellonencs Deferro, s’inspira en els referents folklòrics que major penetració tenen als mercats internacionals per apropar la capacitat tècnica dels creadors i artesans locals a nous països.

L’equip dirigit per la dissenyadora Ana Yago va apostar per convertir un ornament femení per al cabell -la pinta- en un seient icònic, amb forta arrel espanyola i que incorporés diverses tècniques productives per demostrar la versatilitat i qualitat dels artesans locals. De fet, Kushi Chair –cadira pinta- és una evolució del cos convex i el conjunt de pues que s’encaixen sobre la trossa que configuren una pinta, però adaptada a les formes funcionals d’un seient contemporani en el qual preval l’estètica i la comoditat.

13prSanserif-Kushi

La cadira pinta –Kushi chair-, realitzada en forja, presenta 5 potes -3 posteriors i dos frontals- la disposició dels quals equilibra i reforça l’estabilitat del seient, al mateix temps que mantenint la configuració dels complements que antigament es fabricaven en el carei procedent de la closca de les tortugues.

 

 

Advertisements