Home

Noves categories, nous requisits, i la voluntat de convertir els Premis Artesania Comunitat Valenciana en una cita imprescindible per al sector han convertit a aquesta segona edició dels guardons en una plataforma de promoció de una nova manera d’entendre l’artesania, ja no sols com un element de pervivència de les arrels culturals, sino com un exponent de la vanguàrdia, la igualtat d’oportunitats i el creixement sostenible.

Aquest enfocament és aquell que es desprèn dels 36 projectes seleccionats, en les sis categories d’aquesta edició, en què s’incloïen per primera vegada, el premi ‘Mujer Artesana’, ‘Cooperativitat’, i el de ‘Sostenibilidad y Artesanía’, al costat dels referits a ‘Tradición’, ‘Vanguardia’ i ‘Artesanía Alimentaria’. Productes i serveis artesans en els quals l’excel·lència es barreja amb la funcionalitat i resposta a noves necessitats i/o innovacions estètiques que marquen un punt de partida per a la nova artesania valenciana.

N13-PACV15-Expo2

Els guardons de 2015 han sigut:

Premi “Tradición Artesana”, per a Arturo Mora Benavent. Aquest premi reconeix l’obra de l’autor i l’excel·lència del treball dels artesans inspirat en el seu saber fer.

Premi “Artesanía de Vanguardia”, per Juan Payá Sáez. El premi distingeix la creativitat i la innovació especialment aplicades per a l’obtenció de productes artesans avançats, singular i únics.

Premi “Artesanía Alimentaria” per a Jesús Calabuig, de Granja El Parral. El premi pretén estimular les bones pràctiques empresarials en el sector agroalimentari artesà, primant aquells artesans i empreses artesanes que aposten per la incorporació de la qualitat, les noves tecnologies, la sostenibilitat, el servei al client i la innovació en tots els aspectes de la seua activitat.

Premi “Sostenibilidad y Artesanía” per a Lidia Blanco Baldó. El guardó té com a objectiu incentivar i posar en valor el creixent paper i importància que el treball de la dona té en el conjunt de l’activitat artesana, mitjançant el reconeixement d’aquelles iniciatives emprenedores desenvolupades per les professionals artesanes.

Premi “Coopetivitat”, per a Juan Carlos Iñesta (Domanises) juntament amb la estudiant Mika Hirota. El premi aposta per la creació de sinèrgies de col·laboració entre artesans i estudiants i diplomats en matèries i coneixement relacionats amb l’artesania, que presenten treballs conjunts orientats a satisfer les necessitats dels consumidors i les demandes del mercat.

A més, s’ha otorgat un Premi del Públic, que ha recaigut en la candidatura presentada per l’artesana Eugenia Boscá.

Advertisements