Home

El mestre artesà cartoner de Castellar del Vallès (Vallès Occidental) Josep Maria Pascual Arnella ha rebut el Premi Nacional d’Artesania de Catalunya en reconeiximient a la continuació d’una l’empresa familiar a 125 anys, i d’haver-la convertit en un “referent” en aquest sector.

A més a més, en el mateix acte de lliurement al Palau de la Generalitat, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont,ha donat el Premi a la millor Marca Artesana a Xènia Garcia Bas, per la marca Bas, bastida amb “valors artesans sòlids i coherents”, que converteix els seus productes en “artesania útil, de qualitat i contemporània”, segons l’acta de lliurament.

N14-PremisNacionalsArtesaniaCatalunya-2016-1

El Premi Prestigia ha estat per a l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, per apostar “amb decisió” per un ofici artesà “històricament vinculat” al seu territori, la comarca de l’Anoia. També se la considera escola “de referència” en l’àmbit del cuir. El Premi Restaura ha estat per a la firma Urcotex per la “magnitud” de les obres executades i l’alt valor patrimonial, i per incloure “sempre” artesans en els projectes.

Finalment, el Premi Impulsa ha estat per a l’Associació Maresmon, per fer viable la integració de persones en risc d’exclusió social mitjançant un projecte de formació, participació i inserció laboral que es nodreix de valor artesans, socials i ambientals.