Home

Dissenyadors i arquitectes han pres una nova adreça enfront del paper que ha de desenvolupar el disseny. El dissenyador francès Ora Ito ho resumeix en un neologisme, “Simplicidad”, o en altres paraules, l’art de simplificar coses complicades. Això és el que aquest article de Sibarita News intenta fer amb les últimes tendències, els punts d’enfocament i els èxits del passat Salone del Mobile de Milano.

D’una banda, Jasper Morrison va discutir la “necessitat” que tenen els dissenyadors de centrar-se en el que és l’essència del disseny i on resideix realment la seva importància: millorar la qualitat de vida de la gent. En relació a això, sorgeix la idea que una contínua “addició innecessària” es deu a una falta d’idees, enfront de que els bons conceptes van acompanyats de la “substracció”.

La tendència de posseir objectes o mobiliari innovador, així com d’adoptar un estil de vida cool se centra als anomenats mercats madurs, aquells que fonamenten el valor en l’aparença, per la qual cosa precisen una exhibició dels mateixos com a forma cobejada d’elegància. Recentment un conjunt de valors de consum més evolucionats han format la necessitat de replantejar els models de mercat feia la simplificació, el pragmatisme, l’eficiència i la durabilitat. En resum cap a una manifestació més conscient del cool.

Aquest concepte innovador es pot mesurar per la seva capacitat d’impactar positivament en la qualitat de vida. Es busca- i això també es pot aplicar a la construcció d’espais domèstics- en la “nova normalitat” creada per objectes i intervencions que poden ser mínims, però que estiguin orientats a la solució de problemes contingents grans i petits, de la manera més satisfactòria, efectiva, funcional i estètica possible.

D’altra banda, va anar Marie Kondo qui parla sobre la gran influencia que l’organització eficient dels espais de vida té sobre la vida de les persones: construeixen confiança en si mateix, allibera a la ment, la inclinació en contra del passat, valorar coses preuades i deixar de fer adquisicions inútils. Una casa ordenada en la qual estem envoltats únicament pels objectes essencials engendra serenitat, d’acord amb la filosofia Zen. Això es pot aplicar també al taller artesà on el desordre i el descontrol creen una distracció enfront de l’interès del públic.
Aquesta és la nostra selecció de productes per inspirar idees. Esperem que us agradin (veure edició impresa).

Advertisements