Home

La directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, acompanyada per la directora general d’Acció Cultural Espanyola (AC/E), Elvira Marco, el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, i el dissenyador i comissari de la mostra, Juli Capella han presentat este matí l’exposició ‘TAPAS. Spanish Design For Food’ en el Centre del Carme de València.

La creativitat de dissenyadors, arquitectes, cuiners i cellers espanyols arriba a València de la mà d’esta exposició produïda per Acció Cultural Espanyola (AC/E) i comissariada per Juli capella que mostra com disseny i gastronomia s’interrelacionen de forma creativa a Espanya. La mostra, per a esta itinerància, ha sigut organitzada conjuntament amb el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.

n15-expotapas-3

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat la importància de la “col•laboració institucional per a desenrotllar els projectes culturals, una manera de treballar que forma part de la política que desenrotlla la conselleria i que està desenrotllant al màxim el nou gerent del Consorci de Museus”. Ha afegit que l’exposició ‘TAPAS’ és un exemple de la coordinació d’institucions i s’ha mostrat confiada que en un futur hi haurà més iniciatives conjuntes.

Per la seua banda el director del Consorci de Museus ha donat les gràcies AC/E, “per portar a València una nova proposta expositiva, i que hagen triat de nou el Consorci de Museus com a porta d’entrada i com a eix vertebrador de l’oferta cultural en la nostra Comunitat”.

Pérez Pont hi ha assenyalat que “des del Consorci de Museus continuarem treballant en esta línia de col•laboració amb institucions d’àmbit nacional i especialment amb entitats com AC/E la labor del qual se centra a més en la projecció de la nostra cultura cap a l’exterior, ja que considerem que l’art valencià té tot el potencial per a promocionar-se en l’àmbit internacional”.

“Esta exposició posa l’èmfasi sobre una disciplina, la del disseny, a la que poques vegades li obrim les portes d’un Museu. Esta exposició és un homenatge al disseny, i als dissenyadors espanyols, i per descomptat també als valencians. És una forma d’aproximar-nos, de conéixer i reconéixer el seu treball a través de les seues aportacions en el camp de la gastronomia” ha explicat el director del Consorci.

n15-expotapas-4

Pérez Pont ha destacat així mateix que “l’exposició que presentem demostra el paper primordial que té l’art per al desenrotllament d’una societat, i la importància de recolzar la investigació des de les institucions públiques”.

Les cèlebres setrilleres de Rafael Marquina, el modern estoig de cocció al vapor de Lekué, les ceràmiques de Marre Moerel o Jaime Hayón, o la versió actualitzada de la bóta de vi per a esportistes de Noviembre Estudio són algunes de les 250 peces que es podran veure en el Centre del Carme entre el 20 d’octubre i el 22 de gener del 2017 i que ja han pogut disfrutar milers de visitants en diverses capitals mundials.

L’exposició arriba a València després de visitar 12 ciutats estrangeres com Miami, Washington, Seül, Toronto, Ljubljana, Albuquerque, León (Guanajuato), Mèxic DF, Budapest, Sao Paulo, Lisboa i Porto a més de Madrid.

n15-expotapas-1

Seleccionades pel disseny gràfic de la seua etiqueta es podran veure en una vitrina 100 botelles de vi espanyol; i en unes pantalles gegants una selecció de restaurants destacats pel seu disseny interior i de cellers per la seua cuidada arquitectura.

‘TAPAS’ compta amb la intervenció ex professo de dos destacats creadors de ‘Food Design’ que han dedicat part de la seua obra al tema gastronòmic: l’ex-designer Martí Guixé que ha creat un menú de menjar líquida, “Embedded Drinks”; i Antoni Miralda, artista multidisciplinari, que ha ideat “Food Photocall”, un photocall triangular amb tres receptes de tapes típiques espanyoles, on els visitants podran retratar-se i participar escrivint les seues receptes favorites.

Estructura de l’exposició. Comissariada pel dissenyador i arquitecte Juli Capella, TAPAS ofereix un aperitiu de les variades aportacions del disseny en la gastronomia a través de tres espais: la Cuina  la preparació i els seus  instruments ; la Taula  els objectes per a la degustació de l’aliment   i el Menjar  el mateix disseny dels aliments .

Advertisements