Home

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, acompanyat pel diputat de Cultura de la Diputació d’Alacant, César Augusto Asencio,  presentà l’exposició ‘Sendes a la Modernitat. Noucentisme en la col•lecció Gerstenmaier’, que es podrà veure, en el Museu de Belles Arts d’Alacant fins al 15 de gener del 2017.

A la presentació han assistit també la directora del Mubag, Joserre Pérez-Gil, el propietari de la col•lecció, Hans Rudolf Gertensmaier, i la comissària de la mostra, Marisa Orpesa. L’exposició planteja un recorregut per la pintura espanyola de finals del segle XIX i principis del XX a través de la Col•lecció Gerstenmaier.

n15-senderosmodernidad-centrecarme-2

El director del Consorci de Museus ha anunciat que “Sendes a la Modernitat’ constituïx una de les exposicions més importants de la programació del Consorci de Museus per a enguany, per la qualitat de les obres i pels autors que estan representats. La mostra s’exhibix només a Alacant, ja que no té previst cap altra itinerància. D’esta manera qualsevol que vullga disfrutar d’estes magnífiques obres, mai vistes en la Comunitat, ha de vindre al Museu de Belles Arts d’Alacant”.

“Estem parlant de 78 obres dels més destacats pintors de l’Espanya d’entresegles com ara Carlos de Haes, Darío de Regoyos, Ignacio Zuloaga, Isidro Nonell, Joaquín Mir o Anglada Camarasa… així fins a 30 grans artistes entre els que es troba un nombrós grup d’autors valencians, com Sorolla, Muñoz Degraín, Francisco Domingo, Manuel Benedito o l’alacantí, Emilio Sala” ha matisat Pérez Pont.

El director de l’entitat museística ha explicat que “esta exposició demostra que la col•laboració del Consorci de Museus amb les institucions d’Alacant, i el nostre compromís amb la cultura alacantina, estan més vius que mai”. Pérez Pont ha recordat les exposicions que, en matèria d’art clàssic, han visitat enguany la ciutat d’Alacant i que tenen com a passador d’or “esta exposició única en la Comunitat Valenciana, gràcies a la col•lecció Gerstenmaier”. A més ha anunciat els projectes de recuperació d’artistes de segles passats en què s’està treballant junt amb el Mubag i als Museus de Belles Arts de Castelló i València.

Per al 2017 s’està treballant en una mostra amb obra de l’alacantí Emilio Varela, el castellonenc, Juan Bautista Porcar i el valencià Genaro Lahuerta. A més, a proposta del Mubag, es va a recuperar l’obra de l’alacantí Vicente Rodes i la dels escultors Pascual Buigues Masó (alacantí) Juan Bautista Adsuara (castellonenc), i el valencià, Carmelo Vicent.

“La responsabilitat del Consorci de Museus amb la província d’Alacant no es limita només a portar grans exposicions. Entre els objectius que ens hem marcat per a esta nova etapa està: la recuperació d’artistes alacantins, la creació de sinergies amb els altres museus de la Comunitat i per descomptat el suport als creadors alacantins, de la mateixa manera que ho estem fent amb els castellonencs i valencians”  ha explicat Pérez Pont.

Advertisements