Home

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) recupera la figura del pintor valencià Francesc Sempere Fernández de Mesa (Albaida, 1915-1996), més conegut artísticament pel pseudònim de Messa, amb ‘Palpitacions i art gandul’, una mostra retrospectiva que tracta de redescobrir a un autor d’esperit inconformista, audaç i d’experimentació constant, desconegut per la seua singularitat.

Durant la presentació de la mostra celebrada aquest matí al MuVIM, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha reivindicat la figura de Messa com “un artista clau de l’art valencià”, alhora que ha considerat que conforma “una icona per descobrir de la nostra identitat col·lectiva” a través del seu art “fascinant”, que el converteixen en un dels “més brillants personatges valencians en l’oblit”, ha apuntat.

exposicion-messa-en-muvim-foto_abulaila-3

Rius ha recordat que ja el 1984 la Sala Parpalló, hui depenent del MuVIM, va dedicar una exposició al pintor d’Albaida amb Artur Heras en la direcció de la pinacoteca. Hui, aquest, juntament amb Félix Sempere han comissariat la mostra del museu de la Diputació. Heras ha rememorat que l’exposició de Messa exhibida als anys 80 va constituir una de les primeres de la Sala Parpalló amb edició de catàleg inclosa. Tres dècades més tard, aquesta retrospectiva suposarà el colofó al centenari del naixement de Messa.

Heras ha radiografiat l’artista com “un retroavantguardista”, capaç de “combinar la innocència i la virginitat amb la gosadia i l’entusiasme cap als moviments d’avantguarda propis del segle XX”, ha indicat. Mentre que el director del MuVIM, Rafael Company, ha reclamat la figura de Messa com un “imprescindible de l’art valencià”, al mateix temps que ha aventurat que la mostra hui presentada constituirà “una de les exposicions senyeres del present exercici del museu”, ha assegurat.

Posted in: Sibarita newsComments Off on El MuVIM redescobreix l’obra de Messa, un artista oblidat