Home

L’obra ‘Tree of Life 2’ de l’alemany Ernst Gamperl guanya el Loewe Craft Prize 2017. El jurat també ha donat dos accèssit especials. El  primer ha recaigut en Yoshiaki Kojiro, en reconeixement al seu exercici de recerca i innovació en la barreja de materials per formar una estructura d’experimentació. El segon accèssit va ser per a la peça d’Artesanies Paniku, que demostra que l’artesania amb ambició artística no te límits en quant a materials; la palla pot ser tan important com l’or.

‘Tree of Life 2’, que va ser triada entre 26 treballs finalistes, és un objecte estétic que s’inspira en el reciclatge, en rescatar arbres morts per donar-los una segona vida. Gamperl va completar la seva formació amb un màster en tornejat de fusta, i des dels seus estudis a Alemanya i Itàlia, s’ha llaurat un buit al món de l’ebenisteria i el seu treball ha proliferat per tota Europa, Àsia i Ámerica.

El Loewe Craft Prize és un premi anual internacional que reflecteix l’excel·lència, la innovació i el mèrit artístic en l’artesania moderna. El director creatiu de Loewe, Jonathan Anderson, es va inspirar en els orígens de la marca en idear la iniciativa, ja que la signatura va començar com un col·lectiu d’artesans en 1846.

Advertisements