Home

La Festa de l’Orxata i la Xufa posarà en valor demà dissabte, 8 de juliol, en la plaça de l’Ajuntament de València el consum d’orxata com a aliment saludable, amb tallers i degustacions oferides per les empreses que conformen el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Xufa de València.

Programació. Les activitats començaran les 11.00 hores amb una mostra d’empreses de la DO que han organitzat degustació i venda de productes elaborats amb xufa de València.

A les 12.00 tindrà lloc l’acte d’inauguració oficial i a continuació es farà entrega del guardó d’Orxater d’Honor 2017.

A les 12.30 se celebrarà un showcooking a càrrec de Santi Garrido, del restaurant La Pepa Bluespace d’Alboraia.

L’Hora de l’Orxata tindrà lloc de 18.00 a 19.00 hores i consistirà en un moment de degustació conjunt dels assistents amb la col·laboració de les empreses participants. A partir de les 19.00 hores s’ha programat un altre showcooking a càrrec de Ciriaco d’Alboraia i el dia acabarà amb una actuació musical a partir de les 20.00 hores.

Per a recordar i reivindicar el caràcter de la xufa com a producte agrícola hi haurà una exposició de maquinària que s’empra i que s’emprava per a la collita de la xufa, una recreació d’un camp de xufes, tallers d’elaboració d’orxata casolana i diverses activitats infantils.